Wat is honing-mosterd dressing en hoe maak je het zelf?

Geplaatst op 14-12-2022

Honing mosterd dressing is een soort saladedressing gemaakt van honing en mosterd. Het is een frisse en pittige dressing die goed past bij salades met fruit, gegrilde groenten of kip. Om honing mosterd saus zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom totdat de dressing een gladde, homogene structuur heeft. Proef de dressing en voeg naar smaak extra mosterd, honing, zout of peper toe. Giet de dressing over je salade en geniet ervan!

Is honing-mosterd dressing gezond?

Honing-mosterd dressing kan een gezonde optie zijn als het op de juiste manier wordt gemaakt en gebruikt. Mosterd en honing bevatten beide enkele gezonde voedingsstoffen, zoals vitamine C en antioxidanten. Olijfolie, dat vaak wordt gebruikt in honing-mosterd dressing, is rijk aan gezonde onverzadigde vetten en kan helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en het verbeteren van de hartgezondheid.

Aan de andere kant kan honing-mosterd dressing ook een behoorlijk hoog caloriegehalte hebben, vooral als er veel honing en olijfolie wordt gebruikt. Bovendien bevat mosterd vaak zout, wat te veel zoutgebruik kan leiden tot hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Het is daarom belangrijk om de hoeveelheid honing-mosterd dressing die je gebruikt in je salade in de gaten te houden en niet te veel te gebruiken. Als je een gezonde levensstijl wilt behouden, is het altijd een goed idee om een gevarieerde en evenwichtige voeding te eten en voldoende te bewegen.